Amaçlar

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü olarak öncelikli amacımız, İngilizce öğretmen adaylarının icra edecekleri mesleğin saygınlığını kavramalarını sağlamaya çalışmaktır. Yegane gayemiz, Başöğretmenimizin 25 Ağustos 1924'te Öğretmenler Birliği Kongresi üyelerine seslenirken vurguladığı noktayı öğretmen adaylarımızın meslek hayatlarının çekirdeğine yerleştirmeleri ve Cumhuriyet'in kendilerinden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" beklediği gerçeğini içselleştirmeleri adına en üst düzeyde çaba göstermektir. 

Hedefler

İngilizce Öğretmenliği Programı olarak hedefimiz, bölümümüzün misyon ve vizyonuyla şekillenmektedir:

Misyonumuz

Disiplinlerarasılık kavramının öneminin bilincinde, çağın gerektirdiği donanıma sahip, alan uzmanlık bilgisini öğretmenlik meslek bilgisiyle başarıyla bütünleştirebilmiş, eleştirel düşünebilen, bağımsız ve/veya işbirlikçi çalışıp sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak alternatifler üretebilen, araştırmacı, yaşam boyu öğrenme becerilerini içselleştirmiş, evrensel değerlere bağlılıklarını koruyabilen İngilizce öğretmenleri yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Çok yönlü ve zengin akademik kadrosuyla; ulusal ve uluslararası tanınırlığı yüksek, paydaşlarıyla çağın gerektirdiği akademik çalışmaları başarıyla planlayıp yürüten, çıktılarıyla topluma ve alana katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.