Mezuniyet Koşulları

MEZUNİYET KOŞULLARI

Bölümden mezun olabilmek için aşağıda yer alan üç şartın yerine getirilmesi gerekir:

1- Yeterli kredinin toplanması: Her dönem alınacak derslerden toplanan kredilerdir. Dönem ortasında vize, sonunda final sınavları yapılır. Her ders için tanımlanmış ödevler ve kısa sınavlar da bulunur. Ders için tanımlanmış tüm faaliyetlerden alınan notlar ile dersten başarılı olup olunmadığı hesaplanır. Faaliyet notlarının oransal dağılımı dersin öğretim üyesinin tasarrufundadır. Derslerden başarılı olup 2.00 ve üstü AGNO ve yeterli kredi toplandığında (240 AKTS) mezuniyet için koşullardan ilki sağlanmış olur.

2- Bitirme Çalışması Yapılması ve Savunmadan Başarılı Olunması: Son sınıfa gelen öğrenciler eğitim aldıkları alanın konuları ilgili bitirme çalışması hazırlar. Bitirme Çalışması, bölüm öğretim üyelerinden birinin danışmanlığında bilimsel kural ve etiğe uyularak hazırlanır. Çalışmalar teorik düzeyde olabileceği gibi tercihen amprik bir araştırma içermelidir. Bitirme çalışmasının alınabilmesi için öğrencinin genel not ortalaması en az 1,8 olmalıdır. Daha düşük not ortalamasına sahip öğrenciler bitirme çalışması alamaz. Çalışma tamamlandığında bölüm öğretim üyeleri içinden kurulan üç kişilik juri karşısında savunulur. Savunmadan başarı ile çıkanlar mezuniyet için bu aşamayı da tamamlamış sayılır.

3-Bölüm Seçmeli ve Üniversite Seçmeli Ders: Öğrenci eğitim öğretim süresince toplamda 9 bölüm seçmeli ve 3 üniversite seçmeli ders almalıdır.

NOT: Sınavlar vize sınavı ve final sınavı şeklinde yapılır. Her dönemin ortasında vize sonunda ise final sınavı yapılır.