Önceki Öğrenimi Tanıma

Öğrencinin daha önceki yıllarda başardığı lisansüstü derslerin kredi aktarma ve ders muafiyeti işlemleri akademik takvimde belirtilen süre içinde danışman öğretim üyesinin önerisi, EABD başkanın onayı ve EYK kararı ile gerçekleştirilir.

a)       Aktarılacak krediler;

1.       SAÜ dışındaki enstitülerden alınan ders kredileri uzmanlık alan dersleri hariç kayıtlı olduğu programın gerektirdiği kredi sayısının %75'ini geçemez.

2.       30-59 AKTS kredi aktarımı için bir yarıyıl 60 ve yukarısı AKTS kredisi için iki yarıyıl kullanmış sayılır.

3.       Daha önce kazanılan kredilerin başarı notunun yüksek lisans için en az CC, doktora için en az CB olması gerekir.

4.       Alt eğitimden alınan dersler bir üst eğitimde sayılmaz.

5.       Aynı düzeyde mezun olunan programlardan alınan ders kredileri uzmanlık alan dersleri hariç kayıtlı olduğu programın gerektirdiği kredi sayısının %75'ini geçemez.

6.       Aktarılacak ders/derslerin AKTS kredisi ve ders saatleri eşit veya fazla ya da ders içeriğinin en az %80 benzer olması gerekir.

b)      Ders muafiyeti; Yükseköğretim Kurumu dışında makale (yayın) ve iş yeri deneyimine dayalı olarak elde edilen yetkinlikler için ders muafiyet işlemleri aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda yürütülür.

1.       Önceki öğrenmelerin tanınması için yapılacak tüm başvuru ve işlemler, akademik takvimde belirtilen süreler içinde yılda bir kez EABD/EASD başkanlıklarınayapılır.

2.       Öğrenci, bir sınav dönemini takip eden yılın ders planında var olan dersler ve geçmiş dönemlerde hiç alınmamış dersler için başvurulabilir. Daha önce aldığı ve başarısız olduğu dersler için başvuru yapamaz.

3.       Muafiyeti kabul edilen dersler için MU notu verilir.

4.       MU notlu dersler krediden sayılır fakat ağırlıklı ortalamayakatılmaz. 11/20

5.       Muafiyeti kabul edilmeyen /başarısız olan öğrenci için transkripte herhangi bir başarı notu işlenmez.

            6.       Yapılan tanınma sonuçlarına itiraz süresi, ilanı müteakip beş işgünüdür.