Genel Kabul Koşulları

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve EABD tarafından belirlenen aşağıdaki şartları sağlamaları beklenmektedir:

1   Programa tercihen Eğitim Fakültelerinin Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalına bağlı İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği programlarından mezun olmuş öğrenciler kabul edilecektir.

2     Başvuru için Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü SAÜ Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği Senato Esaslarındaki (Madde 4)koşulları yerine getirmesi.

3     4.00 üzerinden 2.00 veya üzeri lisans genel ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak.

4    ALES puanı sayısal türünde alınacak puanın en az 55 olması şartı ile EABD tarafından belirlenir.

5     Yapılacak bilim sınavında başarılı olmak.

Özel Kabul Koşulları

Matematik Eğitimi Yüksek Lisans Programına SAÜ Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği Senato Esaslarındaki (Madde 14) şartları sağlayan ve lisansüstü eğitiminde en az bir yılını tamamlayan öğrenciler yatay geçiş yapabilirler. Dönem başlamadan ilan edilen tarihlerde yapılacak başvurular her öğrenci için incelenir ve kabul sonucu duyurulur. Derslerin denkliği üniversitenin aldığı kararlar çerçevesinde hesaplanırken, öğrenciler tez döneminde yatay geçiş yapamazlar.

 

Ayrıca SAÜ Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği Senato Esaslarındaki (Madde 9 veya Madde 12) şartları sağlayan öğrenciler EABD’nın kararı ile programa kabul edilebilmektedir.