Amaçlar

ü  Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, ülkemizdeki bilimsel ve teknolojik ihtiyaçları karşılayabilecek,

ü  Gıda üretiminde tarladan sofraya kadar her aşamada gıda ile ilgili uygulama ve araştırmaları için öneri ve çözüm üretebilecek,

ü  Gıda ile ilgili sorunları tespit edip bunlarla ilgili plan ve proje geliştirebilme yeterliliğine sahip,

ü  Çalışma düzeni ve deseni oluşturup sorunların çözümünde ve çalışmaların yürütülmesinde profesyonel bir yaklaşımla sonuca ulaşabilecek,

ü  Elde etmiş olduğu sonuçları doğru yorumlayıp, gıda sanayi ya da bilim alanında uygulama kabiliyeti kazanan,

ü  Kendine güvenen, ufku açık, bilinçli akademisyenler ve sektör yöneticileri yetiştirmektir.

Hedefler

ü  İleri düzeyde gıda uygulamaları konusunda yeterlilik kazanmış eleman yetiştirmek,

ü  Türkiye’de akademik ve teknolojik alanda ihtiyaçları karşılamaya yönelik eğitim plan ve programı sunmak.

ü  Dünya’da verilen nitelikli gıda eğitim sistemlerinin model olarak uygulanmasını sağlamak ve sistemi sürekli yenilemek.

ü  Disiplinler arası çalışma yetkinliği kazanacak şekilde elemanların nitelik kazanmasını sağlamak.

ü  Eğitim sisteminin ar-ge temelli, proje ve patent çalışmaları gerçekleştirilebilecek temeller üzerinde olmasını sağlamak.

ü  Uluslararası nitelikte eğitim verebilecek, çalışmalar yapabilecek bir alt yapı oluşturmak.