Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Food Sıence and Technology | SAU 585 | 0 | 1 + 0 | 2 | 2 |
Ön Koşul Dersleri | Ön koşul dersi yoktur. |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU |
Dersi Verenler | Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Food Science and technology is an applied science that teaches students the nature of foods, the causes of their spoilage, and the principles underlying food processing.
|
Dersin İçeriği | Food compositions, food microbiology and spoilage, foodborne diseases, food preservation methods, food product processing |
Kalkınma Amaçları |
---|
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Öğrenci gıdanın bileşenlerine hakim olacaktır | Soru-Cevap, | Yazılı Sınavlar (Kısa ve Uzun Yanıtlı), Çoktan Seçmeli Testler, |
2 | Gıda ürünlerinin üretim prosesini öğrenir | ||
3 | Gıdaların saklama yöntemlerini öğrenir. |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Food composition | |
2 | Food Composition | |
3 | Food Microbiology | |
4 | Princeple of food spoilage | |
5 | Food borne diesaeses | |
6 | Food preservation methods | |
7 | Food preservation methods | |
8 | Food Fermentation | |
9 | Milk and dairy product processing | |
10 | Meat and meat products processing | |
11 | Fruit and vegatable processing | |
12 | Fruit and vegatable processing | |
13 | Cereal processing | |
14 | Cereal processing |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
3 | Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. | ||||||
4 | Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. | ||||||
8 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı | PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Öğrenci gıdanın bileşenlerine hakim olacaktır | ||||||||||
2 | Gıda ürünlerinin üretim prosesini öğrenir | ||||||||||
3 | Gıdaların saklama yöntemlerini öğrenir. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 100 |
Toplam | 100 |
1. Final | 50 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Kısa Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 |
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 14 | 1 | 14 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü | 45 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 1,8 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2 |