Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Food Sıence and Technology SAU 585 0 1 + 0 2 2
Ön Koşul Dersleri

Ön koşul dersi yoktur.

Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU
Dersi Verenler Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU,
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı
Food Science and technology is an applied science that teaches students the nature of foods, the causes of their spoilage, and the principles underlying food processing.
Dersin İçeriği

Food compositions, food microbiology and spoilage, foodborne diseases, food preservation methods, food product processing

Kalkınma Amaçları
# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Öğrenci gıdanın bileşenlerine hakim olacaktır Soru-Cevap, Yazılı Sınavlar (Kısa ve Uzun Yanıtlı), Çoktan Seçmeli Testler,
2 Gıda ürünlerinin üretim prosesini öğrenir
3 Gıdaların saklama yöntemlerini öğrenir.
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Food composition
2 Food Composition
3 Food Microbiology
4 Princeple of food spoilage
5 Food borne diesaeses
6 Food preservation methods
7 Food preservation methods
8 Food Fermentation
9 Milk and dairy product processing
10 Meat and meat products processing
11 Fruit and vegatable processing
12 Fruit and vegatable processing
13 Cereal processing
14 Cereal processing
Kaynaklar
Ders Notu
Ders Kaynakları
Sıra Program Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
3 Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4 Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
# Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
1 Öğrenci gıdanın bileşenlerine hakim olacaktır
2 Gıda ürünlerinin üretim prosesini öğrenir
3 Gıdaların saklama yöntemlerini öğrenir.
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 100
Toplam 100
1. Final 50
1. Yıl İçinin Başarıya 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 1 1
Kısa Sınav 1 1 1
Final 1 1 1
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 14 1 14
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Toplam İş Yükü 45
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 1,8
Dersin AKTS Kredisi 2