Genel Kabul Koşulları

Lisansüstü programların kontenjanlarının ve başvuru koşullarının belirlenmesinde, öğrenci kabulü ve başarı değerlendirmesinde, “Yüksek Öğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” ve “Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği” hükümleri esas alınmakta ve Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne ilişkin Senatonun belirlediği esaslar uygulanmaktadır. Adayların lisansüstü programlara başvurabilmesi için Senato tarafından kabul edilen programlardan mezun veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olması gerekmektedir. Tezli yüksek lisans programlarında ALES puanı, başvurduğu programın ilan edilen ALES puan türünden en az 55 puan olmak şartı ile EABD başkanlığı tarafından belirlenir. Ayrıca; öğrenci kabul edilecek programlar, kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ile başvuru, kabul, sınav, mülakat ve kayıt tarihleri enstitü müdürlüğü tarafından enstitünün internet sayfasında duyurulur. 

Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programına Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültelerine bağlı tüm bölümlerden mezun öğrenciler kabul edilir. 

Özel Kabul Koşulları

Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır. Programa kabul ve kayıt ile ilgili "Genel Kabul Koşulları" sayfalarını inceleyebilirsiniz.