Amaçlar

İslam iktisadı ve finans programının temel amacı ilgili alana yönelik entelektüel birikimin sağlanması, lisans programında alınan eğitim ile mevcut katılım finans uygulamalarının geliştirilmesi ve piyasalar ile ekonomi politikası yapıcılarının ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkıda bulunulmasıdır.

Hedefler

1. Disiplinlerarası eğitim yaklaşımı ile öğrencileri hem akademi hem de iş dünyasına nitelikli ve özgün bir şekilde hazırlamak.

2. İslam iktisadı ve finans alanında edindiği bilgi ve becerilere, dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri de takip ederek her geçen gün yenilerini katabilen mezunlar yetiştirme.

3. İslam iktisadı ve iktisat alanında edindiği bilgi ve becerilerle, güncel problemlere eleştirel yaklaşabilen, analiz yeteneği gelişmiş, çözüm odaklı bireyler yetiştirme.

4. İslam iktisadı alanında teorik bilginin yanı sıra uygulamaya da yönelik bilgi sunabilecek kabiliyette öğrenciler yetiştirme.

5. Lisans eğitimi süresince edindiği kültürel zenginlik ve ilkelerle, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eden bireyler yetiştirme.

6. Ekonominin reel kesimi başta olmak üzere finans ekosistemine İslami bir perspektifle önemli ve yenilikçi katkılar sunabilecek öğrenciler yetiştirme.

7. Gerek katılım finans sektörünün gerek akademinin gerekse de kamunun gereksinim duyduğu nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak.

8. Programda edindiği donanım ile sosyal sorumluluk bilinci içerisinde yaşadığı çevre için değer üretebilen mezunlar yetiştirme. 

9. Öğrenimlerini yüksek lisans ve doktora düzeyinde sürdürmek isteyenlere yeterli alt yapıyı sağlamak.