Amaçlar

Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili kuruluşlar (Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vb.)  arasında iş birliği ile yürütülen dini/manevi danışmanlık ve sosyal hizmetlerde görevlendirilen/görevlendirilecek olan personelin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından hazırlanan ve 25/10/2019 tarih ve 30929 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Manevi Danışman 6. Seviye Ulusal Meslek Standardı ile belirlenen bilgi ve becerilere uygun şekilde yetiştirilmesini sağlamak. İlgi meslek standartlarında ayrıntısına yer verilen danışma yöntem ve tekniklerini uygulama bilgi ve becerisi, ilahiyat alan bilgisi ve becerisi, afet ve acil durumlarda danışmanlık bilgisi, danışanın ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık süreçlerini sürdürme becerisi, danışanın din ve maneviyatla ilişkilendirdiği olumsuzluklarda ona eşlik etme becerisi gibi becerilere sahip manevi danışmanlar yetiştirmek.

Hedefler

Türkiye’de manevi danışmanlık ve rehberlik alanında ihtiyaç duyulan bilimsel bilginin üretimini ve yayınlaşmasına katkıda bulunmak.

Manevi danışmanlık ve rehberlik alanında ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücünün karşılanmasına katkıda bulunmak.

Manevi danışmanlık ve rehberlik alanlarında yürütülen faaliyetlerin bilimsel metodolojiye dayalı olarak izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.

Manevi danışmanlık ve rehberlik alanında dünyadaki farklı tecrübeleri inceleyerek uygun olanlardan faydalanma imkanlarını araştırmak.