Amaçlar

Kültürel Çalışmalar yirminci yüzyılın ikinci yarısında Batı’da ortaya çıkan ve giderek tüm dünyaya yayılan disiplinlerarası ve disiplinleraşırı bir yeni akademik alandır. En geniş anlamıyla kültürü temel çalışma alanı olarak belirlemek anlamına gelen Kültürel Çalışmalar bu konu üzerine söz söyleyebilecek bütün akademik disiplinlerle irtibat halindedir. Kültürel Çalışmalar, “kültür” kavramını insanın yapıp etmelerinin bir bütünü olarak algıladığı için her türlü kültürel üretimi ve pratiği ciddiye almaktadır. Bu bağlamda, irtibatta olunan akademik disiplinler ile disiplinlerarası ve disiplinleraşırı bir üretim amaçlanmaktadır.
Öte yandan Türkiye´de giderek değer kazanmakta olan kültür sektörüne de donanımlı çalışanlar kazandırmayı amaçlamaktadır.

Hedefler

Kültürel Çalışmalar yüksek lisans programı öncelikle disiplinlerarası ve disiplinleraşırı bir program olarak yapılanacaktır. Program, kendi kapsamında yer alan dersler dışında, üniversitemizin değişik yüksek lisans programlarından da yararlanacaktır. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi´nde var olan disiplinleraraşı ve disiplinleraşırı ilişkileri güçlendirmek hedeflenmektedir.