Amaçlar

EA1: Temel mühendislik formasyonuna ve çağın gerektirdiği mesleki donanıma sahip olma, çalışma alanındaki küresel değişimlere uyum yeteneği gibi özellikleriyle şirketlerde farklı görevler alabileceklerdir.

EA2: Üretim makineleri başta olmak üzere her türlü endüstriyel tesislerde ve proseslerde, çalışma ve yaşam mekânlarımızda bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak otomotiv veya imalat veya enerji sanayisine yönelik modelleme, analiz, tasarım, imalat, montaj, tesis kurma ve işletme konularda etkin ve üretken görevler üstlenebilecektir.

EA3: Takım içerisinde ve disiplinler arası çalışmalarda etkin rol oynayabilmek için gerekli olan liderlik, kendine güven ve gelişmiş iletişim özellikleri ile yöneticilik yapabileceklerdir.

EA4: Sürekli iyileşmeyi ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş özellikleriyle araştırma ve geliştirme projelerinde yer alabileceklerdir.

EA5: Çalışma ortamındaki problemleri tespit edebilme, tanımlayabilme, çözüm aşamalarını planlayabilme ve alternatif çözüm önerileri üretebilme gibi özellikleriyle lisansüstü çalışmalar yapabileceklerdir.

Hedefler

Teknoloji Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü müfredatı içerisinde mühendislik disiplininin gerektirdiği temel derslerin yanı sıra, endüstrinin talep ettiği uygulama becerisine sahip nitelikli mühendislerin yetirilmesi için uygulama ağırlıklı dersler de yer almaktadır. Laboratuar alt yapısı ile uygulamalı eğitim faaliyetlerine ilave olarak, motor taşıt performans testleri, egzoz emisyon ölçümleri, alternatif yakıt üretimi ve üretilen yakıtın motor performansına olan etkilerinin deneysel olarak incelenmesi, ileri mühendislik malzemelerinin tribolojik özelliklerinin incelenmesi, CAD-CAM ile kalıp üretimi, sonlu elemanlar metodu ile yapısal ve termal analizlerinin gerçekleştirilmesi gibi konularda araştırma faaliyetlerini sürdürerek alanındaki gelişmeleri yakından takip edebilen, teorik ile uygulamayı kaynaştırarak ilgili endüstriyel sektörlerin imalat sahalarında yer alabilecek, uygulamalı makina mühendisleri yetiştirmek hedeflenmiştir.