Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Medya İşletmeciliği ve Pazarlama | ITM 026 | 0 | 3 + 0 | 3 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör.Dr. ŞEBNEM CEYLAN APAYDIN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Medya örgütlerinin yönetimi ve medya ürünlerinin pazarlanmasına ilişkin temel teorik ve pratik bilgilerin verilerek, öğrencilerin medya girişimciliği konusunda bilgi ve deneyimini geliştirmek. |
Dersin İçeriği | Temel yönetim ve işletmecilik bilgilerinin verilmesi, yönetim fonksiyonlarının izahı, pazarlama ve pazarlama karmasının açıklanması ve girişimcilik konusunda temel teorik bilgiler verilecektir. Temel işletmecilik bilgileri medya örgütleri bağlamında verilecektir.
|
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Girişimciliğin öneminin kavranması | Anlatım, | |
2 | İşyeri kurulması için genel çevre analizinin nasıl yapılacağının kavranması | Anlatım, | |
3 | Yenilikçi ve yaratıcı bir iş fikri oluşturmanın kavranması | Anlatım, | |
4 | Girişimcilik dünyada ve Türkiye de ki gelişim sürecinin kavranması | Anlatım, | |
5 | Girişimcilikte karşılaşılabilecek zorluklarla başa çıkabilme becerisinin kazandırılması | Anlatım, | |
6 | Temel işletme kavramlarının öğrenilmesi | Anlatım, | Doğru Yanlış Testleri, |
7 | İşletme fonksiyonlarının öğrenilmesi | Anlatım, | |
8 | Pazarlama araçlarının bir bütün halinde kullanılması sağlanır | Anlatım, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | İşletme kavramı, işletmenin amaçları, İşletmelerin sınıflandırılması ve kuruluşu | 1 |
2 | İşletmenin fonksiyonları, Temel pazarlama kavramları | 1 |
3 | Girişimci ve girişimcilik kavramları | 2 |
4 | Girişimcinin özellikleri | 2 |
5 | Girişimcilikte başarı faktörleri | 2 |
6 | Dünyada ve Türkiye'de girişimciliğin gelişimi | 2 |
7 | İşyeri kurma işlemleri ve planları | 3 |
8 | İşletme yerinin seçimi, kuruluş sorunları | 2 |
9 | Yeni Bir İşe Başlamak, Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak | 3 |
10 | Türkiye'de iş kurma süreçleri | 3 |
11 | Küçük işletmelere yardımcı kuruluşlar | 3 |
12 | Pazarlama Karması ve Hedef Pazar Seçimi | 1 |
13 | Tutundurma Karması | 1 |
14 | Modern Pazarlama Tekniklerine Giriş | 1 |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları | Şerif Şimşek ve Adnan Çelik(2012), İşletme Bilimine Giriş, Eğitim Yayınevi. B.Zafer Erdoğan (2011), Girişimcilik ve Kobiler: Teori ve Uygulama, Ekin Kitabevi. Yavuz Odabaşı (2004), Girişimcilik, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 1567. |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı |
---|---|
1 | Girişimciliğin öneminin kavranması |
2 | İşyeri kurulması için genel çevre analizinin nasıl yapılacağının kavranması |
3 | Yenilikçi ve yaratıcı bir iş fikri oluşturmanın kavranması |
4 | Girişimcilik dünyada ve Türkiye de ki gelişim sürecinin kavranması |
5 | Girişimcilikte karşılaşılabilecek zorluklarla başa çıkabilme becerisinin kazandırılması |
6 | Temel işletme kavramlarının öğrenilmesi |
7 | İşletme fonksiyonlarının öğrenilmesi |
8 | Pazarlama araçlarının bir bütün halinde kullanılması sağlanır |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 40 |
1. Sözlü Sınav | 20 |
1. Proje / Tasarım | 20 |
1. Performans Görevi (Seminer) | 20 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 5 | 5 | 25 |
Ara Sınav | 5 | 5 | 25 |
Sözlü Sınav | 1 | 6 | 6 |
Proje / Tasarım | 1 | 6 | 6 |
Performans Görevi (Seminer) | 1 | 6 | 6 |
Final | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 119 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,76 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5 |