Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Bıotechnology II KIM 645 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Doktora
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi SEMRA YILMAZER KESKİN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Research assistants in Biochemistry division.

Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı

The main goal of the course is to increase the knowledge level of the students about Biotechnology and biotechnological processes.

Dersin İçeriği

Biotechnology and biotechnological processes, biotransformations, enzyme production, environmental biotechnology, food biotechnology, agricultural biotechnology, microbial leaching and literature studies in biotechnology.

# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Students learn biotechnology and biotechnological processes. Anlatım, Soru-Cevap,
2 Students will have information about enzyme production. Soru-Cevap, Anlatım,
3 Student understands biotransformations. Soru-Cevap, Anlatım,
4 The student can comment on environmental biotechnology. Soru-Cevap, Anlatım,
5 The student learns about food biotechnology. Soru-Cevap, Anlatım,
6 The student has knowledge about agricultural biotechnology. Soru-Cevap, Anlatım,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Biotechnology and biotechnological processes [1]
2 Biotransformations [1],[2]
3 Biotransformations [1],[2]
4 Enzyme production [1], [2]
5 Enzyme production [1], [2]
6 Environmental biotechnology [1], [2]
7 Environmental biotechnology [1]., [2]
8 Food biotechnology [1].,[2]
9 Midterm
10 Food biotechnology [1],[2]
11 Agicultural biotechnology [1],[2]
12 Vaccines and vaccines in biotechnology [1],[2]
13 Literature sdudies in the field of biotechnology [1],[2],[3]
14 Literature studiıes in the field of biotechnology [1],[2],[3]
Kaynaklar
Ders Notu

[1] Telefoncu A. (1995), Biyoteknolloji, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir, Türkiye

Ders Kaynakları

[2] Delweg H. (1987). Biotechnologie, Springer, Berlin, Germany.

[3] Rehm H. J. (1980). Industrielle Microbiologie, Springer, Berlin, Germany.

Sıra Program Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Yaşadığı toplumun bilgi toplumu olmasına katkıda bulunmak, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunlara çözüm sunmak amaçlarıyla alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri içeren bilimsel projeler geliştirir ve bu projeleri ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda (toplantılarda) tanıtır.
2 Alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, alanında güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında sahip olduğu kapsamlı bilgiyi elde ettiği bilgi ile karşılaştırarak değerlendirir ve sentezleyerek yeni sonuçlar ortaya koyar.
3 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler ve/veya yöntemler geliştirir.
4 Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular, belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri bilimsel yöntemlerle tamamlar; verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ile yeni modellemelerin oluşturulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
5 Alanındaki uygulamaların sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuki boyutlarını ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların getirdiği kısıtların farkındadır. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilir, bu tür takımlarda liderlik yapabilir ve karmaşık durumlarda çözüm yaklaşımları geliştirebilir; bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
6 Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, alanında veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak, yazılı ya da sözlü olarak aktararak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
# Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6
1 Students learn biotechnology and biotechnological processes.
2 Students will have information about enzyme production.
3 Student understands biotransformations.
4 The student can comment on environmental biotechnology.
5 The student learns about food biotechnology.
6 The student has knowledge about agricultural biotechnology.
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 60
1. Ödev 20
1. Performans Görevi (Seminer) 20
Toplam 100
1. Final 50
1. Yıl İçinin Başarıya 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 3 48
Ödev 1 10 10
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 16 3 48
Ara Sınav 1 15 15
Performans Görevi (Seminer) 1 10 10
Final 1 20 20
Toplam İş Yükü 151
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 6,04
Dersin AKTS Kredisi 6