Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Proteın Purıfıcatıon and Charactherızatıon | KIM 543 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | YUKSEK_LISANS |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. GÜLNUR ARABACI |
Dersi Verenler | Prof.Dr. GÜLNUR ARABACI, |
Dersin Yardımcıları | Biochemistry division research asisstants |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | The aim of this course is to provide information about the structure and functions of proteins related to living organisms and to inform the importance of proteins in medicine, biochemistry and biotechnology. |
Dersin İçeriği | Introduction-protein purification strategy and purpose, general methods, special methods for protein determination, chromatographic methods, electrophoretic methods, chemical changes of proteins, determination of c- (carboxyl) end of proteins, amino acid analysis |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Recognize amino acids and protein structures. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, Ödev, |
2 | Recognize the general methods used in protein purification. | Soru-Cevap, Anlatım, | Ödev, Sınav, |
3 | Categorize the chromatographic methods. | Soru-Cevap, Anlatım, | Ödev, Sınav, |
4 | Categorize the chromatographic methods. | Soru-Cevap, Anlatım, | Ödev, Sınav, |
5 | Questions the determination of amino acids, which are the building blocks of proteins. | Problem Çözme, Soru-Cevap, Anlatım, | Sınav, Ödev, Performans Görevi, |
6 | Discusses the latest developments in the structure and function analysis of proteins. | Soru-Cevap, Anlatım, | Ödev, Sınav, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Protein purification strategy and purpose | [1] Pages 1-12 |
2 | General methods | [1] Pages 13-37 |
3 | Specific methods for protein determination | [1] Pages 38-47 |
4 | Extraction of proteins and subcellular fractionation | [1] Pages 48-75 |
5 | Ion exchange chromatography | [1] Pages 100-125 |
6 | Gel filtration chromatography | [1] Pages 126-137 |
7 | Hydrophobic interaction chromatography | [1] Pages 138-149 |
8 | Electrophoretic methods used in protein purification | [1] Pages 150-165 |
9 | Mdterm | |
10 | Chemical changes of Proteins and Enzymes | [1] Pages 179-195 |
11 | Immunological methods | [1] Pages 196-210 |
12 | Affiniti chromataography and crystallization of proteins | [1] Pages 211-226 |
13 | Chemical and enzymatic breakdown of proteins | [1] Pages 228-240 |
14 | Analysis techniques of C- and N-termini of polypeptides and amine acids | [1] Pages 245-264 |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | [1] A. TELEFONCU " Protein saflaştırılması ve karakterizasyonu Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi Basımevi, 1996, İzmir. |
Ders Kaynakları | [2] G. A. Petsko, D. Ringe Protein structure and function New Science Pres, Oxford : Blackwell Pub., 2004, London. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ödev | 20 |
1. Performans Görevi (Seminer) | 20 |
1. Ara Sınav | 60 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Kısa Sınav | 1 | 10 | 10 |
Ödev | 1 | 10 | 10 |
Performans Görevi (Seminer) | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 161 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 6,44 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 6 |