| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| Gıda Güvenliği | SAU 031 | 0 | 2 + 0 | 2 | 5 | 
| # | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri | 
|---|---|---|---|
| 1 | Gıda güvenliğinin önemini kavrar. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, | 
| 2 | Gıda bozulma etkenleri hakkında bilgi sahibi olur. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, | 
| 3 | Gıda kökenli sağlık risklerini bilir. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, | Sınav, | 
| 4 | Mantar zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olur. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, | 
| 5 | Gıda katkı maddelerinin risklerini bilir. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, | Sınav, | 
| 6 | Gıda güvenliğinde hijyen ve sanitasyon konularının önemini kavrar. | Anlatım, | Sınav, | 
| 7 | Gıda güvenlik programlarının amaçlarını ve önemini kavrar. | 
| Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|
| 1 | Gıda güvenliği tanımı, önemi ve temel kavramlar | |
| 2 | Gıda bozulma etkenleri | |
| 3 | Gıda kökenli sağlık riskleri 1 (bakteriler ve küfler) | |
| 4 | Gıda kökenli sağlık riskleri 2 (bakteriler ve parazitler) | |
| 5 | Gıda kökenli sağlık riskleri 3 ( kimyasal kontaminantlar) | |
| 6 | Gıda kökenli sağlık riskleri 4 (doğal gıda kontaminantları) | |
| 7 | Mantar zehirlenmeleri | |
| 8 | Gıda katkı maddeleri | |
| 9 | Gıda koruma teknikleri | |
| 10 | Gıda güvenliğinde hijyen ve sanitasyon | |
| 11 | Gıda güvenlik programları | |
| 12 | Gıda güvenliği uygulamaları | |
| 13 | Gıda güvenliği uygulamaları | |
| 14 | Genel değerlendirme | 
| Kaynaklar | |
|---|---|
| Ders Notu | Gıda güvenliği ders notu, Sakarya Üniversitesi.  | 
                                
| Ders Kaynakları | 1.Topal Ş., Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim sistemleri, 1996. TÜBİTAK.  | 
                                
| # | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı | 
|---|---|
| 1 | Gıda güvenliğinin önemini kavrar. | 
| 2 | Gıda bozulma etkenleri hakkında bilgi sahibi olur. | 
| 3 | Gıda kökenli sağlık risklerini bilir. | 
| 4 | Mantar zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olur. | 
| 5 | Gıda katkı maddelerinin risklerini bilir. | 
| 6 | Gıda güvenliğinde hijyen ve sanitasyon konularının önemini kavrar. | 
| 7 | Gıda güvenlik programlarının amaçlarını ve önemini kavrar. | 
| Değerlendirme Sistemi | |
|---|---|
| Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı | 
| 1. Ara Sınav | 60 | 
| 1. Kısa Sınav | 10 | 
| 1. Ödev | 20 | 
| 2. Kısa Sınav | 10 | 
| Toplam | 100 | 
| 1. Yıl İçinin Başarıya | 50 | 
| 1. Final | 50 | 
| Toplam | 100 | 
| AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) | 
|---|---|---|---|
| Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 2 | 32 | 
| Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 | 
| Ara Sınav | 1 | 10 | 10 | 
| Kısa Sınav | 2 | 4 | 8 | 
| Ödev | 1 | 8 | 8 | 
| Final | 1 | 15 | 15 | 
| Toplam İş Yükü | 121 | ||
| Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,84 | ||
| dersAKTSKredisi | 5 | ||