Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bitki Üretim Tekniği | PEP 108 | 2 | 2 + 1 | 3 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | Doç.Dr. TAKİ DEMİR |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Süs bitkilerinin üretilmesinde kullanılan teknikleri ve fidan üretimini öğretmek |
Dersin İçeriği | Önemli bahçe-süs bitkilerinin generatif ve vejetatif organlarından çoğaltılmasında kullanılması gereken materyalin en uygun zamanda, uygun şekilde alınması ve alınan materyalin köklendirilmesi, yeni bir bitkinin ortaya çıkarılmasında yapılması gerekenler, Fidancılık işletmeleri, Fidan üretim teknikleri ve fidan üretiminde kullanılan sistemler |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Bahçe-Süs bitkilerinin üretilme tekniklerini | Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma, | Sınav , Ödev, |
2 | Bitkilerin generatif (tohum ve spor ile) üretilmelerini | Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma, Bireysel Çalışma, | Sınav , Ödev, Performans Görevi, |
3 | Bitkilerin vejetatif (çelik, aşı, daldırma, doku kültürü vd) üretilmelerini bilir | Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma, Bireysel Çalışma, | Sınav , Ödev, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Bitki Üretimine Giriş | |
2 | Tohum ile Üretim | |
3 | Spor ile Üretim | |
4 | Çelik ile Üretim | |
5 | Aşı ile Üretim | |
6 | Daldırma ile Üretim | |
7 | Soğanlı, Yumrulu ve Rizomlu bitkilerde üretim | |
8 | Doku Kültürü ile Üretim | |
9 | Ara Sınav | |
10 | Fidancılık İşletmeleri ve Fidan Üretimi | |
11 | Tohumla Fidan Üretimi | |
12 | Çelikle Fidan Üretim Sistemleri | |
13 | Aşılı Fidan Üretimi | |
14 | Kaplı fidan üretimi |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | Ders notları ve CD |
Ders Kaynakları | T.C Anadolu Üniversitesi yayınları No 904 Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No486 |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı |
---|---|
1 | Bahçe-Süs bitkilerinin üretilme tekniklerini |
2 | Bitkilerin generatif (tohum ve spor ile) üretilmelerini |
3 | Bitkilerin vejetatif (çelik, aşı, daldırma, doku kültürü vd) üretilmelerini bilir |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 70 |
1. Kısa Sınav | 10 |
1. Ödev | 10 |
1. Performans Görevi (Arazi Çalışması) | 10 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 1 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav | 1 | 10 | 10 |
Ödev | 1 | 5 | 5 |
Performans Görevi (Arazi Çalışması) | 1 | 8 | 8 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 102 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,08 | ||
dersAKTSKredisi | 4 |