Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Ekonomik Botanik | BIY 221 | 3 | 2 + 0 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | YOK |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Doç.Dr. MEHMET SAĞIROĞLU |
Dersi Verenler | Doç.Dr. MEHMET SAĞIROĞLU, |
Dersin Yardımcıları | Bölüm Araştırma Görevlileri |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | İnsanların kullandığı bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi edinilmesi |
Dersin İçeriği | Değişik amaçlarla kullanılan bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Taksonomik çeşitlilik ve faydalı bitkilerin önemli familyalarına ait temel bilgileri öğrenir. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
2 | Modern toplumlarda bitkilerin ekonomik kullanımlarını tanır. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
3 | Konuları, anlamak, yorumlamak ve bir araştırma projesi analiz yapabilmek ayrıca, hipotez formüle etmek, veri toplamak ve analiz etmek ve sonuçları bir bilimsel rapor formatında sunmayı öğrenir. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
4 | Biyolojik konular ve verilerin, hedef kitleye etkin bir şekilde açıklanması ve iletişim yeteneğini kazanır. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
5 | Bitkiler satın alınırken farkındalık ve bitkisel ürünlerin günlük yaşamdaki durumunu kavrar. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
6 | Temel kavramları anlamak ve bilimsel terminoljiyi yazılı ve sözlü olarak doğru şekilde kullanma yeteneği gösterebilir. | Anlatım, | Sınav, Ödev, Proje / Tasarım, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Besin Kaynağı Olarak Algler | |
2 | Mantarlar ve Kullanım Alanları | |
3 | Tahıl Bitkileri | |
4 | Baklagiller | |
5 | Meyveler | |
6 | Yağ Bitkileri | |
7 | Endüstri Bitkileri | |
8 | Orman Ürünleri | |
9 | Ara Sınav | |
10 | Tanen ve Boya Bitkileri | |
11 | Kauçuk ve Benzeri Ürünler Veren Bitkiler | |
12 | Yağ ve Mum Elde Edilen Bitkiler | |
13 | Şeker, Nişasta ve Selüloz Ürünleri | |
14 | Baharat Bitkileri ve Uyarıcı Bitkiler |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | Ekonomik Bitkiler, Osman ketenoğlu ve arkd., 2003 |
Ders Kaynakları | Türkiyenin Ekonomik Değer Taşıyan Gefitleri, Tarım ve Köy işlr, bak. Yay. 1991 |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 50 |
1. Kısa Sınav | 15 |
2. Kısa Sınav | 15 |
1. Ödev | 20 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 60 |
1. Final | 40 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 1 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav | 2 | 5 | 10 |
Ödev | 1 | 5 | 5 |
Proje / Tasarım | 1 | 5 | 5 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 99 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 3,96 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |