Amaçlar

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunları

EA1. İşletmelerde döküm, seramik, plastik şekil verme, ısıl işlem ve kaynaklı imalat proseslerinin tasarım ve üretim faaliyetlerinde görev alırlar.

EA2. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği konularında AR-GE, ÜR-GE mühendisi olarak görev alırlar ve sürekli iyileştirmeyi esas alan kalite kontrol süreçlerinde çalışırlar.

EA3. Mesleki kariyer gelişimlerine lisansüstü ve sürekli eğitim programlarıyla yaşam boyu öğrenme anlayışıyla devam ederler.

EA4. Etik değerlere saygılı, çevre sorunlarına duyarlı ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak çalışırlar.

Hedefler

Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü müfredatı içerisinde mühendislik disiplininin gerektirdiği temel derslerin yanı sıra, endüstrinin talep ettiği uygulama becerisine sahip nitelikli mühendislerin yetiştirilmesi için uygulama ağırlıklı dersler de yer almaktadır. Laboratuvar alt yapısı ile uygulamalı eğitim faaliyetlerine ilave olarak, metalurjik ön işlemlerden başlayarak, metal ve alaşım üretimi, döküm ve katılaşma, döküm simülasyonu, metal şekillendirme, üretilen malzemelerin ısıl işlemi, mekanik ve tahribatsız muayene yöntemleriyle kalite kontrolü, seramik, polimer ve kompozit yapılar, korozyon ve korunma teknikleri, mikro-yapı incelemeleri, kaynak metalurjisi, kaynaklı birleştirme teknolojileri gibi birçok geleneksel konumun yanı sıra bio-seramikler, ince film kaplamalar, modern birleştirme teknikleri, nano-malzemeler ve benzeri ileri malzeme bilimi konularında araştırma faaliyetlerini sürdürerek alanındaki gelişmeleri yakından takip edebilen, teorik ile uygulamayı kaynaştırarak ilgili endüstriyel sektörlerin imalat sahalarında yer alabilecek, uygulamalı metalurji ve malzeme mühendisleri yetiştirmek hedeflenmiştir.