Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Balık Yetiştiriciliği | BIY 330 | 6 | 2 + 0 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | - |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üyesi SELMA HELLİ |
Dersi Verenler | Dr.Öğr.Üyesi SELMA HELLİ, |
Dersin Yardımcıları | Bölüm Araştırma Görevlileri |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Balık yetiştiriciliğinin önemini kavrama, balık kültürü için yer seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları söyleme, yavru üretim, bakım ve besleme yöntemlerini açıklama. |
Dersin İçeriği | Balık yetiştirilen alanların ekolojik özellikleri, entansif ve ekstansif balık yetiştiriciliği, yavru üretimi, bakımı ve besleme teknikleri. |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Dünyada ve Türkiyede balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
2 | Alabalık yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
3 | Sazan yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
4 | Çipura yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
5 | Levrek yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
6 | Yılan balığı yetiştiriciliğini açıklama. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Dünyada ve Türkiye'de balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği | |
2 | Dünyada ve Türkiye'de balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği | |
3 | Alabalık yetiştiriciliği | |
4 | Alabalık yetiştiriciliği | |
5 | Sazan yetiştiriciliği | |
6 | Sazan yetiştiriciliği | |
7 | Sazan yetiştiriciliği | |
8 | Çipura yetiştiriciliği | |
9 | Ara sınav | |
10 | Çipura yetiştiriciliği | |
11 | Levrek yetiştiriciliği | |
12 | Levrek balığı yetiştiriciliği | |
13 | Yılan balığı yetiştiriciliği | |
14 | Yılan balığı yetiştiriciliği |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Yetiştirme Teknikleri https://www.tarimorman.gov.tr/BSGM/Belgeler/Icerikler/Su%20%C3%9Cr%C3%BCnleri%20Yeti%C5%9Ftiricili%C4%9Fi/Yetistirme_Teknikleri.pdf
|
Ders Kaynakları | Tekelioğlu, N. 1998. Deniz Balıkları Yetiştiriciliği. Baki Kitabevi, Adana. Çağıltay, F. 2007. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 100 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 2 | 32 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 99 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 3,96 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |