Mezuniyet Koşulları

Tezli yüksek lisans programı toplam 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi adet zorunlu ve seçmeli ders ile Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Seminer Dersi, her yarıyıl alınacak Uzmanlık Alan Dersi ve tez çalışmasından oluşur.

(2) Öğrencinin alacağı derslerin en çok ikisi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla ve danışmanın onayı ve EYK kararı ile lisans derslerinden seçilebilir.

(3) Öğrencinin lisans öğrenimi sırasında almış olduğu dersler, üst öğrenimindeki ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

(4) Tezli yüksek lisans öğrencisinin tez aşamasına geçebilmesi için ağırlıklı genel not ortalaması 2,50'den az olamaz.

(5) Uzmanlık alan dersinden üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız olan öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.

(6)) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

(7) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde 2,50 genel not ortalamasını sağlayamayan veya azami süresi içerisinde tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.

(8)Öğrenci, danışmanı ile birlikte belirlediği tez konusunu en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar tez öneri formuna yazarak EABD/EASD başkanlığına teslim etmek zorundadır. Anabilim dalı kurulu kararı ile ilgili enstitüye sunulan tez önerisi EYK kararı ile kesinleşir.

(9) Tez konusu değişikliği için öğrencinin akademik takvimde belirtilen süre içinde tez öneri formunu danışman onayı ile birlikte EABD/EASD başkanlığına teslim etmesi gerekir. Anabilim dalı kurulu kararı ile ilgili enstitüye iletilen tez konusu değişikliği EYK kararı ile kesinleşir.

(10) Yüksek lisans tezinin, danışmanın tezin yönetmeliğe uygun olarak savunulabilir veya savunulamaz olduğuna dair görüş yazısı ile birlikte enstitüye teslim edilmesi, Senato tarafından belirlenen yüksek lisans yayın ve/veya proje koşullarının sağlanması ve tezin jüri önünde savunulması.

(11) Tezi kabul edilen öğrenci, tezin ciltlenmiş ve elektronik ortamda kaydedilmiş üç kopyasını ve YÖK tarafından istenen belge ve dokümanları tez savunma sınav tarihini izleyen bir ay içinde enstitüye teslim eder. EYK kararı ile öğrenci yüksek lisans diploması almaya hak kazanır.