Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
0 0 0
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi
Dersin Türü BOS
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. SUZAN ÖZTÜRK YILMAZ
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
To explain the causes and resources of the factors that may be harmful to human health, and to demonstrate the their prevention ways in the food consumption.
Dersin İçeriği
The toxic / harmful substances or infections arising from processed or raw foods and the potentially their harmful effects on human health and prevention methods.
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - 1 - 2 - A -
2 - 1 - 2 - A -
3 - 1 - 2 - 3 - A -
4 - 1 - 2 - A -
5 - 1 - 2 - 3 - A -
6 - 1 - A -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion
Ölçme Yöntemleri: A:Testing

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Definition and importance of food safety
2 Food spoilage agents
3 Foodborne health risks 1 (bacteria and fungi)
4 Foodborne health risks 2 (bacteria, parasites and viruses)
5 Foodborne health risks 3 (chemical contaminants)
6 Foodborne health risks 4 (natural food contaminants)
7 Mushroom poisoning
8 Food additives
9 Food preservation techniques
10 Hygiene and sanitation in food safety
11 Food security programs
12 Food safety practices
13 Food safety practices
14 General evaluation

Kaynaklar

Ders Notu Gıda güvenliği ders notu, Sakarya Üniversitesi.
Ders Kaynakları 1.Topal Ş., Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim sistemleri, 1996. TÜBİTAK.
2. Food Safety, Julie Miller Jones, 2004, CRS Press.
3.Erkmen O., Bozoğlu F., Food Safety, 2008, İlke Yayınevi, Ankara.
4.Göktan D., Tunçel G., Gıda Güvenliği Uygulamaları, 2011, Bornova, İzmir.
5.Başoğlo F., Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri 2011, Dora Yayınevi, Bursa.

Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
KisaSinav 1 10
Odev 1 20
KisaSinav 2 10
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

Etkinlik Sayısı Süresi(Saat) Toplam İş yükü(Saat)
Course Duration (Including the exam week: 16x Total course hours) 16 2 32
Hours for off-the-classroom study (Pre-study, practice) 16 3 48
Mid-terms 1 10 10
Quiz 2 4 8
Assignment 1 8 8
Final examination 1 15 15
Toplam İş Yükü 121
Toplam İş Yükü /25(s) 4
Dersin AKTS Kredisi 4
; ;