Ders Bilgileri
Yazdır
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
0 | 0 | 0 |
Ön Koşul Dersleri | |
---|---|
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | |
Dersin Türü | BOS |
Dersin Koordinatörü |
Prof.Dr. SUZAN ÖZTÜRK YILMAZ |
Dersi Verenler |
Prof.Dr. SUZAN ÖZTÜRK YILMAZ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | |
Dersin Amacı |
To explain the causes and resources of the factors that may be harmful to human health, and to demonstrate the their prevention ways in the food consumption.
|
Dersin İçeriği |
The toxic / harmful substances or infections arising from processed or raw foods and the potentially their harmful effects on human health and prevention methods.
|
Dersin Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1 - | 1 - 2 - | A - |
2 - | 1 - 2 - | A - |
3 - | 1 - 2 - 3 - | A - |
4 - | 1 - 2 - | A - |
5 - | 1 - 2 - 3 - | A - |
6 - | 1 - | A - |
Öğretim Yöntemleri: | 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion |
Ölçme Yöntemleri: | A:Testing |
Ders Akışı
Hafta | Konular | ÖnHazırlık |
---|---|---|
1 | Definition and importance of food safety | |
2 | Food spoilage agents | |
3 | Foodborne health risks 1 (bacteria and fungi) | |
4 | Foodborne health risks 2 (bacteria, parasites and viruses) | |
5 | Foodborne health risks 3 (chemical contaminants) | |
6 | Foodborne health risks 4 (natural food contaminants) | |
7 | Mushroom poisoning | |
8 | Food additives | |
9 | Food preservation techniques | |
10 | Hygiene and sanitation in food safety | |
11 | Food security programs | |
12 | Food safety practices | |
13 | Food safety practices | |
14 | General evaluation |
Kaynaklar |
||
---|---|---|
Ders Notu | Gıda güvenliği ders notu, Sakarya Üniversitesi. | |
Ders Kaynakları |
1.Topal Ş., Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim sistemleri, 1996. TÜBİTAK. 2. Food Safety, Julie Miller Jones, 2004, CRS Press. 3.Erkmen O., Bozoğlu F., Food Safety, 2008, İlke Yayınevi, Ankara. 4.Göktan D., Tunçel G., Gıda Güvenliği Uygulamaları, 2011, Bornova, İzmir. 5.Başoğlo F., Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri 2011, Dora Yayınevi, Bursa. |
Döküman Paylaşımı |
---|
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
No | Program Öğrenme Çıktıları | KatkıDüzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Değerlendirme Sistemi
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SIRA | KATKI YÜZDESİ |
---|---|---|
AraSinav | 1 | 60 |
KisaSinav | 1 | 10 |
Odev | 1 | 20 |
KisaSinav | 2 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yıliçinin Başarıya Oranı | 50 | |
Finalin Başarıya Oranı | 50 | |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü
Etkinlik | Sayısı | Süresi(Saat) | Toplam İş yükü(Saat) |
---|---|---|---|
Course Duration (Including the exam week: 16x Total course hours) | 16 | 2 | 32 |
Hours for off-the-classroom study (Pre-study, practice) | 16 | 3 | 48 |
Mid-terms | 1 | 10 | 10 |
Quiz | 2 | 4 | 8 |
Assignment | 1 | 8 | 8 |
Final examination | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü | 121 | ||
Toplam İş Yükü /25(s) | 4.84 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4.84 |