Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Definition and importance of food safety
2 Food spoilage agents
3 Foodborne health risks 1 (bacteria and fungi)
4 Foodborne health risks 2 (bacteria, parasites and viruses)
5 Foodborne health risks 3 (chemical contaminants)
6 Foodborne health risks 4 (natural food contaminants)
7 Mushroom poisoning
8 Food additives
9 Food preservation techniques
10 Hygiene and sanitation in food safety
11 Food security programs
12 Food safety practices
13 Food safety practices
14 General evaluation

Kaynaklar

Ders Notu Gıda güvenliği ders notu, Sakarya Üniversitesi.
Ders Kaynakları 1.Topal Ş., Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim sistemleri, 1996. TÜBİTAK.
2. Food Safety, Julie Miller Jones, 2004, CRS Press.
3.Erkmen O., Bozoğlu F., Food Safety, 2008, İlke Yayınevi, Ankara.
4.Göktan D., Tunçel G., Gıda Güvenliği Uygulamaları, 2011, Bornova, İzmir.
5.Başoğlo F., Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri 2011, Dora Yayınevi, Bursa.

Döküman Paylaşımı

; ;