Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bıotechnology I | KIM 545 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | YUKSEK_LISANS |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üyesi SEMRA YILMAZER KESKİN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | Research assistants in Biochemistry division. |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | To provide information about the application areas of biotechnology, important microorganisms in biotechnology, the growing conditions of microorganisms, the principles and regulation of microorganism metabolism.
|
Dersin İçeriği | Definition and importance of biotechnology, overview of biotechnological methods, biotechnology market, overview of biotechnology, basic principles of biotechnology (important microorganisms in the technique, microbial biomass production, production of primary metabolites, fermentation, production of secondary metabolites), basic principles of animal metabolism (microorganism) cultures, technical principles of fermentation, basic processes in biotechnology). |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Students learn the definition of biotechnology. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, Ödev, Performans Görevi, |
2 | Students learn the basic principles of biotechnology. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
3 | Students learn the important microorganisms used in biotechnology and their growing conditions. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
4 | Students will have information about the production of biomass, primary and secondary metabolites. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
5 | Students learn about microorganism metabolism. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
6 | Students understand fermentation. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Definition and importance of biotechnology | [1] |
2 | Historical evolution of biotechnology | [1] |
3 | Biotechnology overview | [1] |
4 | Basic principles of biotechnology | [1] |
5 | Important microorganisms in biotechnology. (bacteria, yeasts, molds) and growing conditions | [1] |
6 | Biomass production | [1] |
7 | Production of primary metabolites | [1] |
8 | Fermantation | [1] |
9 | Midterm | |
10 | Production of secondary metabolites | [1], [2] |
11 | Microorganism metabolism | [1], [2] |
12 | Microorganism metabolism | [1], [2] |
13 | Vegetable animal cell cultures | [1], [2] |
14 | Technical principles of fermentation | [1], [2] |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | [1] Telefoncu A. (1995), Biyoteknolloji, ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir, Türkiye. |
Ders Kaynakları | [2] Moo-Young M. (1985). Comprehensive Biotechnology, Vol.1-4, Pergamon Pres, New York, USA. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ödev | 20 |
1. Ara Sınav | 60 |
1. Performans Görevi (Seminer) | 20 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Ödev | 1 | 10 | 10 |
Performans Görevi (Seminer) | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 151 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 6,04 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 6 |