Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Basıc Concepts In Clınıcal Nutrıtıon-I KBP 501 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi YUKSEK_LISANS
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. ALİ TAMER
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı

Concepts and basic information about clinical nutrition will be discussed.

Dersin İçeriği

Digestive system anatomy, physiology; absorption physiology; carbohydrate, amino acid and lipid metabolism will be studied.

# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Diagnosis of Basic Concepts Used in Clinical Nutrition Discussion, Testing, Homework,
2 Gastrointestinal system anatomy Discussion, Question-Answer, Lecture, Testing, Homework,
3 Biochemistry of Clinical Nutrition Discussion, Question-Answer, Lecture, Homework, Testing,
4 Physiology of Nutrition Discussion, Question-Answer, Lecture, Homework, Testing,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 BASIC CONCEPTS IN MALNUTRITION 1
2 BASIC CONCEPTS IN MALNUTRITION 2
3 DIGESTIVE SYSTEM ANATOMY
4 DIGESTIVE SYSTEM HISTOLOGY
5 DIGESTIVE SYSTEM PHYSIOLOGY
6 CARBONHYDRATES 1
7 CARBONHYDRATES 2
8 PROTEİNS 1
9 PROTEİNS 2
10 LIPIDS 1
11 LIPIDS 2
12 LIQUID ELECTROLYTE 1
13 LIQUID ELECTROLYTE 2
14 LIQUID ELECTROLYTE 3
Kaynaklar
Ders Notu
Ders Kaynakları

Lecture notes, Basic Concepts in Clinical Nutrition book, Academic articles, European Association of Clinical Nutrition LLL courses, European Association of Clinical Nutrition Guidelines

Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 70
1. Kısa Sınav 15
1. Ödev 15
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 50
1. Final 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)