Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Food Pathogens | FST 505 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | Food Microbiology |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Önerilen Seçmeli Dersler | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Dili | İngilizce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Seviyesi | YUKSEK_LISANS | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Türü | Seçmeli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersi Verenler | Prof.Dr. ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU, | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Yardımcıları | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Kategorisi | Diğer | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin Amacı | 1 - To gain general knowledge about foodborne pathogens 2 - To gain knowledge in estimation which pathogens can be found in which kinds of foods and causes which disease 3 - To learn the methods used to prevent the growth of pathogens in foods 4 - To learn methods used isolation of certain pathogens from certain foods 5 - To gain knowledge of poisoning mechanisms of pathogens 6 - To gain knowledge of in which conditions pathogens can grow |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dersin İçeriği |
|
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Introduction to pathogen bacteria and their pathogenity mechanisms | |
2 | Escherichia coli, pathogenity mechanisms, isolation method | |
3 | Salmonella and Shigella, pathogenity mechanisms, isolation method | |
4 | Vibrio, pathogenity mechanisms, isolation method | |
5 | Yersinia, pathogenity mechanisms, isolation method | |
6 | Campylobacter, pathogenity mechanisms, isolation method | |
7 | Staphylococcus aureus, pathogenity mechanisms, isolation method | |
8 | Bacillus cereus, Clostridium perfringens | |
9 | Listeria monocytogenes, pathogenity mechanisms, isolation method | |
10 | Clostridium botulinium, pathogenity mechanisms, isolation method | |
11 | Other pathogens | |
12 | Mycotoxicosis | |
13 | Parazits | |
14 | Viruses |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları | Michael P. Doyle, Robert L. Buchanan. 2013. Food Microbiology: Fundemental and Frontiers, Washington, DC : ASM Press, - Reference Manual, ASM Press. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 40 |
1. Ödev | 20 |
2. Ödev | 20 |
1. Kısa Sınav | 20 |
Toplam | 100 |
1. Final | 40 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 60 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|