Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Bitirme Projesi I CTS 401 7 0 + 2 2 5
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. AYŞE ÜSTÜN
Dersi Verenler Öğr.Gör. ALEV DEMİRKESEN,
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı Uygulama atölyesi dersi kapsamında çalışılan konunun metninin yazılması amaçlanır.
Dersin İçeriği Uygulama atölyesi dersinde çalışılan konunun çıkış noktası, altyapısı ve tasarımların oluşturulma aşamaları hakkında kapsamlı bir metin hazırlanması gerekmektedir.
# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanan proje için kaynak araştırması yapılır. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
2 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanan projede kullanılan çini teknikleri ile ilgili metin çalışması yapılır. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
3 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanan projede kullanılan materyaller, malzemeler ile ilgili metin çalışması yapılır. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
4 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanan projenin uygulama aşamaları fotoğraflarıyla birlikte metin haline getirilir. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
5 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanan sanatsal proje ile ilgili tez yazım kurallarına uygun bir metin hazırlanır. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
6 Uygulama atölyesi kapsamında hazırlanan proje konusunu, bilgisayarda hazırladığı sunumunda kendi cümleleriyle ifade eder. Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, Bireysel Çalışma, Sınav, Ödev, Performans Görevi,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
2 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
3 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
4 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
5 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
6 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
7 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
8 sınav
9 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
10 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
11 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
12 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
13 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
14 Uygulama atölyesi dersi kapsamında hazırlanacak tasarım konusu ile ilgili görsel ve yazınsal kaynakların araştırılması.
Kaynaklar
Ders Notu Olıver WATSON,Ceramıcs From Islamıc Lands,
İstanbul 2005-Otaman Tiles and Ceramics. İ.M.K.B Basımı İstanbul 1999-Yıldız Demiriz,İslam Sanatlarında Geometrik Süsleme, Lebib yayın evi-İstanbul.2000-Doğan Kuban, Divriği mucizesi.Yapı Kredi yayınları- İstanbul 2003-Gönül Öney, İslam Sanatı.- Emel Esin, Türk Sanatında İkonografik motifler.Kabalcı yayın evi.-Julian Raby-Nurhan Atasoy.İznik.
Ders Kaynakları Garo KÜRKMAN,Toprak,ateş,sır,tarihsel gelişimi,atölyeleri ve ustaları ile Kütahya çinileri, Thames& Hudson 2001- Suna ve İnanç Vakfı Yayını
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 25
1. Ödev 25
1. Kısa Sınav 25
1. Proje / Tasarım 25
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 40
1. Final 60
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 4 64
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 16 3 48
Ödev 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 116
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 4,64
Dersin AKTS Kredisi 5